Photo Rating Website
Start vanitas, A vat-25, uszkujnik-, v1.3, mody
utrzymania porządku

utrzymania porządku, Gastronomia [ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->INSTRUKCJAutrzymania porządku, czystości i higieny w lokaluImpresja pub & restauracjaoraz w jego otoczeniu1. Pomieszczenia zakładu:- sala konsumencka 1,- sala konsumencka 2,- bar,- magazyn,- kuchnia,- zmywalnia,- obieralnia warzyw,- pomieszczenie socjalne,- WC dla pracowników,- WC dla konsumentów,2. Wszystkie urządzenia:- mikrofalówki,- lodówki,- zlewy,- umywalki,- sprzęt,- szafki,- półki regałów,- pojemniki na odpadki,- stoliki,należy utrzymywać w porządku i czystości.3.Środki do mycia i dezynfekcji oraz sprzęt i akcesoria porządkowe znajdują się wmagazynie.Osobą odpowiedzialną za uzupełnianie i wydawanie środków do mycia i dezynfekcji dobieżącego użytku jest właściciel lokalu ..........................4. Sprzęt do mycia i sprzątania oraz środki czystości (opakowania) utrzymywać w należytejczystości.5. Skuteczne przeprowadzenie odkażenia(dezynfekcji) polega na bezpośrednim zadziałaniuśrodka dezynfekującego na drobnoustroje znajdujące się na powierzchni ścian, posadzek,sprzętów oraz urządzeń.Odkażanie należy wykonywać w następujący sposób:- mechanicznie oczyścić powierzchnie pomieszczeń, urządzeń i sprzętów,- umyć oczyszczone powierzchnie środkiem myjącym,- zadziałać środkiem dezynfekującym,- spłukać wodą i osuszyć odkażone powierzchnie.6.Wykonywać zabiegi porządkowe mycia i dezynfekcji zgodnie z harmonogramem:- sprzątanie wszystkich pomieszczeń zakładu codziennie, po zamknięciu zakładu,- generalne porządki z odsunięciem szafek, lodówek, itd. jeden raz na dwatygodnie w .......................................- mycie i dezynfekcja sprzętu podręcznego na bieżąco, według potrzeb,- mycie i dezynfekcja stolików konsumenckich – na bieżąco, w miarę potrzeb,- mycie i dezynfekcja, usuwanie odpadów sanitarnych z WC dla konsumentów oraz uzupełnianieśrodków higienicznych - na bieżąco, według potrzeb (taka sama procedura obowiązuje dla WCpracowników zakładu); osobą odpowiedzialną za bieżący stan WC jest właściciel lokalu.........................................- rozmrażanie, mycie i dezynfekcja lodówek , jeden raz w tygodniu,- czynności mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych zapisywać w rejestrach rozmrażania,mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych,7.Wszystkie pojemniki do gromadzenia odpadów (w części produkcyjnej, w sali konsumenckiej,w toaletach) należy wykładać workami foliowymi. Nie dopuszczać do przepełniania pojemników.Należy myć i dezynfekować pojemniki na bieżąco.8.Odpadki wynosić. do pojemnika ogólnego na zewnątrz zakładu, po dokładnym zamknięciuworka foliowego. Zawsze zamykać pojemnik ogólny.9.W otoczeniu zakładu utrzymywać porządek i czystość.10.Generalny remont pomieszczeń przewidywany jest co 2 lata.11.Zabiegi naprawcze należy przeprowadzać na bieżąco.......................................pieczątka zakładu [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anette.xlx.pl
  • Jak łatwo nam poczuć się tą jedyną i jakież zdziwienie, kiedy się nią być przestaje.

    Designed By Royalty-Free.Org